Dit artikel hoort bij: InZicht Juli 2019

Fotoserie: bijzondere vindplaatsen van geld

Criminelen verstoppen hun geld op de meest bijzondere plekken. Ze willen niet dat de opsporingsinstanties het cashgeld, vaak illegaal en om wit te wassen, vinden. Kijk mee naar een aantal bijzondere voorbeelden waar de politie het geld wel degelijk gevonden heeft. Dat is van belang, omdat het afpakken van crimineel geld hoog in het vaandel staat. 

In de afzuigkap

Bij een doorzoeking van een hennepkwekerij vond de politie tienduizenden euro's in de afzuigkap. In totaal werd een ton aan contanten gevonden.

In de diepvries

Een 'coole' verstopplek? Toch niet, want de politie vond in de Kop op Zuid in Rotterdam dit geld in een koelvak van de vriezer.

Onder het keukenblok

Ook laag bij de grond wordt geld verstopt, zoals hier onder het keukenblok. Maar dan moet je wel goed opletten met stofzuigen...

In de stofzuiger

... anders vind je het geld zoals hier, in een stofzuiger. Deze stofzuiger stond in een auto die door de politie werd doorzocht.

In een bloempot

En ook in een bloempot kan geld verstopt zitten. Het zat in een plastic tube die in de potgrond begraven lag. Voor het blote oog dus niet zichtbaar, maar na wat graafwerk toch door de politie gevonden.

In een verborgen ruimte in huis

Steeds vaker wordt er geld gevonden in verborgen ruimtes. In dit luik in het plafond, dat naar boven en beneden kan, is ook contant geld gevonden. De bediening ging via twee frequentieregelaars, verstopt achter een mdf-plaat.