Het Holleeder-proces, heel Nederland heeft het kunnen volgen. Hoe blikken de twee officieren van justitie, Sabine Tammes en Lars Stempher, terug op het onderzoek Vandros? In deze podcast wordt stilgestaan bij de uitspraak door de rechter, het onderzoek, alle media-aandacht en wat zo'n gigantische zaak met je doet: “Met zo'n zaak maak je onderdeel uit van serieuze Nederlandse misdaadgeschiedenis. Dat is heel erg bijzonder” 

In de 38-minuten durende podcast nemen de twee aanklagers uitgebreid de tijd om stil te staan bij verschillende aspecten van deze zaak. Hoe kijken ze terug op de uitspraak? Hoe hebben ze alle media-aandacht ervaren? Heeft de angst die Holleeder anderen inboezemden nog invloed gehad op hen? En hoe was het om zo intensief samen te werken? Allemaal vragen waar ze in de podcast antwoord op geven. 

"Ik snap niets van de adoratie die sommigen voor Holleeder hebben"

Ook stippen ze bijzondere gebeurtenissen aan, zoals de getuigenverhoren. Sabine: "Bij de RC zijn echt talloze getuigen gehoord. Oude Amsterdamse penoze, uit het milieu, die zijn aangetreden om hun verklaring te geven. Dat is echt heel bijzonder geweest, wat dat betreft is er echt geschiedenis geschreven.” En Lars snapt helemaal niets van al het publiek dat naar de rechtbank komt om maar een glimp van Holleeder op te kunnen vangen: "Het is een adoratie waar ik helemaal niets van snap. Helemaal niets. Daarom ben ik blij met vonnis, waarin rechtbank een beeld heeft neergezet zoals hij was. En zoals helaas velen ook hebben ervaren maar nooit hebben durven uitspreken of hebben kunnen uitspreken”

 Voor Sabine zit het proces er nu op. Lars zal nog wel doorgaan met de zaak in hoger beroep, hij ziet dat met vertrouwen tegemoet: "Het is geen leugen als ik zeg; zo’n vonnis, daar krijg je energie van!"

De podcast is hier te beluisteren op Spotify en hier te vinden op Soundcloud. Op deze sites kan je je ook abonneren, zodat je elke maand de nieuwe podcast kan beluisteren.