In de twaalfde podcast van het Openbaar Ministerie gaat het over de wapenproblematiek. Hoe gaat het Openbaar Ministerie daar in de regio Rotterdam mee om? Een gesprek met officier van justitie Petra Willemse.

Luister hier naar deze podcast op Spotify!

In deze twaalfde podcast van het Openbaar Ministerie vertelt officier van justitie Petra Willemse over de problematiek rondom wapens. Alleen al tot oktober 2019 zijn er al meer wapenincidenten geweest dan in het hele jaar 2018 bij elkaar. "Vuurwapens hebben een grote ondermijnende werking", aldus officier Willemse. Ze vertelt over de effecten van de wapens, waarom er in Rotterdam zoveel gebruik van gemaakt wordt en hoe het Openbaar Ministerie daar tegen optreedt. 

Ook kijkt ze met een kritische blik naar de straffen die worden opgelegd voor wapenbezit. Volgens Willemse kan de rechtbank in Rotterdam daarin zwaardere straffen opleggen. 

De podcast is hier te vinden op Soundcloud

De podcast is hier te vinden op Spotify

Het Openbaar Ministerie publiceert maandelijks een nieuwe podcast. Wil je deze als eerste luisteren? Abonneer je dan!