Weski of Otte?

"Weski of Otte is de vraag als u als geïnteresseerde in strafrechtelijke dilemma's bij de boekhandel binnenloopt. Voor wie een zoektocht naar rechtvaardigheid verkiest boven jammerend zelfbeklag is de keus denk ik snel gemaakt."

John van den Heuvel verkiest het onlangs verschenen boek De troost van gebrekkig strafrecht van Rinus Otte boven Het geluid van de stilte van Inez Weski.

(De Telegraaf, 25 april)  

Naast een koe

“Het Utrechtse mannencorps had vorig jaar een feest waar een prostituee aanwezig was, reünisten kwamen daar ook. Ik heb daar beelden van gezien. Dan zie je ze naast deze vrouw staan alsof ze naast een koe staan. Het is vreselijk.”

Advocate Ina Brouwer, die de ouders bijstaat van meerdere studentes die op de zogenaamde bangalijsten stonden, weet dat de cultuur binnen het studentencorps nog veel te wensen overlaat.

(NRC, 8 april)

Dapper zijn

“Wij moeten staan voor onze professionaliteit. Aan de nieuwe dreigingen bieden we ook wel weer het hoofd. Dapper zijn hoort erbij.”

De Rotterdamse strafrechter Jacco Janssen weigert zich te laten intimideren door structurele bedreigingen vanuit criminele organisaties, waarmee steeds meer rechters te maken hebben.

(NRC, 11 april)