Foto ANP

Een ultieme poging om duidelijkheid te krijgen

Het grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak Nicky Verstappen is op 24 februari 2018 gestart. Meer dan 21.500 Limburgse mannen tussen de 18 en 75 jaar hebben een uitnodiging ontvangen om DNA af te staan. Het grootste DNA-verwantschapsonderzoek ooit is een ultieme poging om meer duidelijkheid te krijgen over wat er in 1998 met de toen 11-jarige Nicky gebeurde. Bijna twintig jaar geleden raakte de jongen, tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide, vermist. Een dag later werd hij dood teruggevonden. Burgemeester Raymond Vlecken staat voor de toegestroomde pers als eerste zijn DNA af.
“Hoe groter de deelname van de mannen, hoe groter de kans op een doorbraak in dit onderzoek. Het is belangrijk dat er antwoord komt op de vraag wat er met Nicky is gebeurd”, zegt OM-woordvoerder Christa Lemmen.