Vakantie

“Momenteel ben ik met vakantie.”

Dat antwoord mailt de bekende vakantieparkenexploitant Peter Gillis, die wordt verdacht van belastingfraude en mishandeling, op vragen van NRC.

(NRC, 21 augustus)

Ik lig niet wakker

“Ik lig niet wakker van wat ik allemaal van anderen heb gestolen. Wel heb ik nog steeds een beetje een klotegevoel over wat onschuldige mensen door mijn toedoen is overkomen. Na een ontsnapping uit de bajes van Alkmaar had ik een vluchtauto nodig. Ik heb toen een vent - een man op leeftijd - achter zijn stuur vandaan getrokken. En tijdens de achtervolging heb ik een aanrijding veroorzaakt waarbij een automobilist om het leven kwam. Daar zat ik destijds best mee. Totdat ik een brief van de weduwe kreeg; ik werd nog net niet bedankt. Ze was er niet rouwig om dat het zo was gelopen.”

Beweert ‘Karate Bert’ Hartman (71), wiens leven in het teken stond van inbraken, kraken zetten, overvallen, uitbraken uit gevangenissen en spectaculaire achtervolgingen. Hij schreef zijn memoires.

(AD, 17 augustus)

Toffe eikel

“Zonder alcohol bent u een toffe gast en met alcohol een eikel.”

Dat hoort Robbert T. (‘Ik was stomboos, stomgefrustreerd en stomdronken’) van de Amsterdamse rechter. De rechtbank veroordeelt T. tot 30 dagen, waarvan 14 voorwaardelijk, wegens mishandeling van zijn vrouw.

(NRC, 14 augustus)