Superslecht

“Dit vind ik echt superslecht! Het ontbreken van overtuigend bewijs? Er zijn camerabeelden en ik heb zelf bekend, dus hoe overtuigender kun je nog zijn?”

Ozan 'Ozzy' Turkdogan, een prominent gezicht van de pro-Palestijnse beweging, reageert vol onbegrip op het nieuws dat het OM hem niet langer vervolgt voor het mishandelen van een ME’er op de Dam. Terwijl hij daar toch echt hartstikke schuldig aan is, vindt hij zelf. Hij had een pleidooi voorbereid van acht kantjes…

(De Telegraaf, 31 juli 2024)

Telegram

“Hoe kan het dat zo'n bangalijst in deze app maar blijft rondgaan, terwijl andere socialemediaplatformen wel meewerken om dat tegen te gaan? Als slachtoffer sta je nu gewoon in de kou.”

Robbert Hoving, directeur van het expertisecentrum onlinemisbruik Offlimits. Bij Offlimits ging de vlag nog net niet uit, toen Franse agenten eind augustus de Russische techmiljardair Pavel Doerov (39) uit zijn privévliegtuig plukten op een luchthaven in Parijs. Hij wordt medeverantwoordelijk gehouden voor het verspreiden van kinderporno en drugshandel van de gebruikers van zijn app.

(Het Parool, 3 september 2024)

Ongelooflijk irritant

“Verslaggevers kunnen ongelooflijk irritant zijn, net als demonstranten trouwens. Ik zeg niet dat journalisten zich als koning mogen gedragen. Ze moeten zich net als iedereen aan regels houden. Maar zolang ze dat doen, moet de overheid ze de ruimte geven.”

Nationale ombudsman Reinier van Zutphen naar aanleiding van een kritisch rapport dat hij schreef over de arrestatie van een journalist tijdens een demonstratie in Den Haag in 2021.

(De Volkskrant, 4 september 2024)