Wat komt er allemaal kijken bij het werk van de officier van justitie bij het oplossen van een moord?  In het spel ‘De Moordzaak’  kruipt de speler in de huid van de officier van justitie.  Spelenderwijs krijgt hij of zij meer inzicht in het werk van de officier van justitie. De speler wordt gevraagd om na te denken over vragen als: Hoe start je een moordonderzoek? Hoe ga je om met sporen?  Wanneer zet je het tv-programma Opsporing Verzocht in? Wanneer kun je zeggen dat de zaak rond is en beslis je om de verdachte aan te houden?
“Met het spel De Moordzaak”, zegt eindredacteur van www.om.nl Dick Zuilhof, “krijgen scholieren en studenten meer kennis over de rol van het OM bij het opsporen en vervolgen van een verdachte van een ernstig misdrijf. Het spel laat niet alleen de complexiteit van het werk zien maar ook hoe het OM samenwerkt met de politie, het NFI, Opsporing Verzocht en het Pieter Baan Centrum.”

Wil je het spel spelen?
Ga naar www.om.nl/moordzaak