Foto politie

Politie, OM en Detailhandel Nederland voeren hun inspanningen tegen mobiel banditisme op. Tijdens de internationale actie Trivium VIII in mei voerde de politie verkeerscontroles uit in het hele land (zie foto). Dat leidde tot circa honderd aanhoudingen van leden van mobiele dadergroepen.

Sinds kort maken politie, OM en Detailhandel Nederland gebruik van een waarschuwingsregister, waarin gegevens van mobiele bendes landelijk worden gedeeld met deelnemende winkelbedrijven. “Winkeliers lopen jaarlijks honderden miljoenen euro’s schade op door deze bendes”, zei Bert van Steeg van Detailhandel Nederland tijdens het ondertekenen van een convenant door de winkels, politie en OM. “Door landelijk samen te werken en bepaalde gegevens te delen, kunnen bendes eerder worden ontmaskerd en aangepakt en winkeliers sneller worden gewaarschuwd.”