Tekst Rubinia Tjon-A-Sam
Foto Marthe Jacobs

Het OM wil met herbestemmen van beslag het effect van strafrecht vergroten.

Dankzij een intensieve samenwerking tussen het AP Rotterdam, het Functioneel parket, de Rotterdamse politie en de dienst Domeinen Roerende Zaken heeft het OM een in beslag genomen boot geschonken aan het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam. Het schip is in beslag genomen in een witwasonderzoek en was vermoedelijk betrokken bij drugstransporten. De school gaat het schip gebruiken voor onderwijs en wetenschap. De boot is op maandag 27 november gedoopt.

Het OM wil met het herbestemmen van beslag het effect van strafrecht vergroten. Het initiatief past in de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Met de herbestemming van in beslaggenomen goederen maakt het OM zichtbaar dat misdaad niet mag lonen en dat de samenleving beter wordt van de bestrijding van criminaliteit. Hoofdofficier Marc van Nimwegen van Parket Rotterdam: ”Dat oranje schip was van criminelen in de drugshandel, nu worden er jonge mensen opgeleid voor een eerlijke baan.”