Gedoogbeleid

“Een aanpak van ondermijnende criminaliteit moet consequent zijn. Gedoogbeleid ten aanzien van zware verdovende middelen, waarvoor sommigen pleiten, zorgt voor verwarring in de samenleving over wat we nu precies voorstaan als overheid. Onze misdaadbestrijders moeten weten waar ze aan toe zijn.”

Minister Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus

De Volkskrant, 14 februari 2019

Hoofddoek

“Welke opmerking op het politie-intranet me het meest kwetste? Dat ik me niet zou aanpassen en de islam hoger zou hebben staan dan de Nederlandse grondwet. Het Nederlands recht, staats- en bestuursrecht… als er iemand is die de wetten kent, ben ik het wel. Ik heb het nota bene gestudeerd op de universiteit. Als collega’s een juridische vraag hebben, komen ze naar mij. Ik kan mijn geloof en de grondwet prima combineren. Ik voel me Nederlander. Als ik op vakantie ben in Koerdistan, waar ik vandaan kom, heb ik al na een dag heimwee naar Nederland. De vrijheid in dit land waardeer ik enorm. Je hebt de vrijheid om een hoofddoek te dragen, maar met diezelfde vrijheid mag je ook naakt recreëren, dat is het mooie.”

Sarah Izat, medewerkster servicecentrum bij de politie. Ze stapte naar het  College voor de Rechten van de Mens om het verbod op het dragen van een hoofddoek in combinatie met het uniform aan te vechten. Het college stelde haar in het gelijk.

24/7, personeelsblad van de politie, december 2018

Onrust

“Onrust in de derde staatsmacht is slecht voor het vertrouwen in onze rechtsstaat. De werkvloer moet meer te zeggen krijgen, de kloof met de bestuurders moet kleiner.”

SP-Kamerlid Michiel van Nispen

Persbericht, 31 januari 2019