Interessante gadgets

 ”Als men ons in 1995 had gezegd: we stoppen een apparaatje in je zak dat jou bespioneert, dan hadden we vast nee gezegd. Maar men bood ons een smartphone met interessante gadgets, en we zeiden ja.”

Andrew Murray, hoogleraar media- en technologierecht

NRC Next, 24 november 2020

Vuurwerk

 “Verdachten in de vuurwerkhandel houden zich ook vaak bezig met drugshandel of handel in illegale sigaretten. Netwerken zijn fluïde: mensen werken vaak voor meerdere opdrachtgevers. Vervoerders bijvoorbeeld, transporteren voor meerdere vuurwerknetwerken. En loopjongens op straat weten niet wiens vuurwerk zij verkopen.”

 Landelijk vuurwerkofficier Karin Broere

 Het Parool, 1 december 2020

Officier, nuttig werk

Hij ging rechten studeren om advocaat te worden, geen officier. “Officieren doen nuttig werk, maar iedereen, íédereen heeft zijn of haar zonden, en wie ben ik om een passende straf te eisen? Niet dat ik heel gelovig ben, maar je zou kunnen zeggen: straffen doet God. De persoon die ik ben is tegen gevangenisstraffen, laat staan zware gevangenisstraffen, met name in zaken waarin er twijfel bestaat. Ik zou dat niet kunnen. Ik geloof er ook principieel niet in dat het helpt.”

Gerald Roethof, advocaat van Jos B.

NRC Handelsblad, 28 november 2020

Oude stempel

“Mijn vader is van de oude stempel. Hij zegt weleens: Gerald, moet je zo vaak je visie buiten de rechtszaal laten horen? Dan zeg ik: in deze zaak wel, want het beeld dat het OM van mijn cliënt geeft was zo supernegatief dat de samenleving hem al schuldig had verklaard voordat de zaak voor de rechter kwam. Ik móét laten zien dat er ook een andere kant is.”

Opnieuw Gerald Roethof