Minder verkeersdoden

“Dat Nederland, als slechtste jongetje van de klas, niet verder komt dan amper 5% daling van de jaarlijkse verkeersdoden, is natuurlijk schandalig” (…) Ook met de daling van ernstig gewonden slaan we een modderfiguur in Europa. Na deze conclusie lijkt de analyse snel gemaakt dat dit regelrecht een uitnodiging is van het kabinet om een rechtszaak tegen de Staat aan te spannen. Voor het niet voldoende beschermen van haar burgers op de Nederlandse wegen.”

Voorzitter Nelly Vollebregt van de Vereniging Verkeersslachtoffers

De Telegraaf, 29 juni 2021

Geloof in resocialisatie?

“Nou, ik ben realistischer geworden. Je moet kijken wat we met dit systeem en met beperkte middelen kunnen bereiken. Op het moment dat je meer pretendeert, schep je een utopisch beeld naar de samenleving en naar de veroordeelde. We moeten ons realiseren dat veel gevangenen een laag IQ hebben, de Nederlandse taal niet optimaal beheersen of al gedragsproblemen hadden. We kunnen niet van iedere crimineel een modelburger maken.”

Rinus Otte, procureur-generaal

Algemeen Dagblad, 28 jun 2021

Superalert en verlegen

“De camerabeelden van de actie komen niet overeen met de film die ik in mijn hoofd heb. Ik nam alleen waar wat voor mij van belang was: een dader die moest worden uitgeschakeld.” (…) “Ik merkte na het incident dat ik continu aanstond. Ik was superalert, wat op den duur heel vermoeiend is. Pas na een paar maanden leerde ik het loslaten. Dat ik deze medaille heb gekregen, vind ik eervol, al voel ik me ook verlegen. De onderscheiding is wat mij betreft ook voor mijn collega’s die bij het incident waren. We deden het samen.”

Politieman Dave. Hij ontving de Eremedaille voor verdienste politie. Hij wist met het stoppen van ‘stationsterrorist’ Jawed S. een groter bloedbad op Amsterdam Centraal Station te voorkomen.

Algemeen Dagblad, 25 jun 2021