Erger dan mamba's

‘Soms heb ik liever dat u zich op uw
zwijgrecht beroept’

In de rechtszaak tegen Simo D. (die wordt verdacht van het plegen van twee aanslagen in de Twentse onderwereld) doet de vrouwelijke rechter een opmerkelijk verzoek nadat de verdachte zich meermaals respectloos over vrouwen heeft uitgelaten. Zo noemde D. hen onder andere ‘erger dan mamba’s als je ze een schop geeft’.

(De Telegraaf, 8 november 2022)  

Hell no!

‘Ik laat niet zestigduizend mensen die zich dag en nacht inzetten voor onze veiligheid, wegzetten als een stel racisten. Hell no!’

Minister Yesilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid haalt in de Tweede Kamer ongewoon hard uit naar Bij1-fractievoorzitter Sylvana Simons, die naar aanleiding van ongeregeldheden bij de anti- Zwarte-Piet-demonstratie in Staphors de politie van diepgeworteld structureel racisme beticht.

Paardenmiddel

‘Als manegehouder zou je toch vraagtekens moeten zetten bij veertien Colombianen die op je terrein verblijven’

Directeur Haike Blaauw van de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra begrijpt niet hoe het kan dat bedrijven in de paardenbranche steeds vaker het onderwerp zijn van grote drugs- en witwasonderzoeken.

(De Telegraaf, 23 november 2022)

Mijlpaal

‘Nu de rechtbank uitspraak heeft gedaan in het MH17-proces, zijn wij in gedachten bij alle nabestaanden van de slachtoffers. Uw verdriet blijft altijd voelbaar. Wij wensen u toe dat deze mijlpaal u enige ruimte geeft om het verlies van uw dierbaren te verwerken’

Na de uitspraak in het MH17-proces richtten koning Willem-Alexander en koningin Máxima zich in een steunbetuiging tot de nabestaanden.

(www.koninklijkhuis.nl, 17 november 2022)

Walging

‘Wat hier is gebeurd vervult mij met ontzetting, walging. Zo niet professioneel, zo niet des politie. (…) Ik kan het niet anders zeggen, dit zet ons in de wedstrijd 3, 4, 5-0 achter. Elk incident in deze categorie is onverteerbaar’

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam reageert in de gemeenteraad op het nieuws dat Rotterdamse agenten willens en wetens onwaarheden opnamen in een proces-verbaal. De garagehouder Atik Samur zou zich volgens
het bewuste pv hevig hebben verzet bij zijn aanhouding, terwijl camerabeelden aantoonden dat dit niet het geval was.

(www.rijnmond.nl, 24 november 2022)